Spring naar content

Onderhoud van de buitenkeuken

Tips voor het onderhoud van je buitenkeuken

Gebruik een snijplank tijdens het koken en vermijd krassen in het blad. Na het koken altijd het keukenblad goed afdoen van vet. Dit kan met een vaatdoek in warm water i.c.m. wat klein beetje afwasmiddel. (Wanneer vet te lang op het blad ligt kan het intrekken). Maar uiteindelijk zal vet door regen, sneeuw en zon ook weer uit het blad verdwijnen.

Voorbehandeld met impregneer

Antraciete keukens zijn bij ons standaard volledig behandeld met 2 lagen impregneer tegen intrekken van vet en verkleuring. Nadat je de keuken hebt aangeschaft is het verstandig om daarna 1 x per jaar de horizontale vlakken en 1 x per 3 jaar de verticale vlakken te behandelen met de impregneer uit de bijgeleverde flacon (met een vezeldoek in 2 dunne lagen aanbrengen). Het in In conditie houden van de buitenkeuken verlengt de levensduur van de keuken en beschermt tegen vlekken. Ook het beton blijft hierdoor goed er uit zien.

Maak de buitenkeuken direct schoon

Verwijder zuur gerelateerde producten z.s.m. van het beton oppervlak voordat het in kan bijten. Er kan eventueel gekozen worden voor een vezeldoek en wanneer je het niet hebt gezien of geen kans hebt gehad de vlek direct schoon te maken kun je wachten tot de vlek verdwijnt en later nogmaals de impregneer er opzetten.

Roestvrijstalen onderdelen in de keuken kunnen het best schoongemaakt worden met een RVS reiniger.

Niet aan de bladen of bijvoorbeeld het bovenste opstaande element leunen of hangen. De keuken is stabiel en zwaar maar het is geen klimrek (vooral met kinderen).

Controleer de keuken regelmatig bij constructieve plekken. Beton is zwaar, wanneer dit scheurt en op iemand terecht komt kan dit voor lichamelijke schade zorgen. Daarom is het beton is gewapend en dient als veiligheidsfactor.