Spring naar content

Wat kan je bereiden met je buitenkeuken

Wat kan je bereiden met je buitenkeuken

De winter is nog in volle gang maar dat weerhoud ons niet gebruik te maken van de buitenkeuken. Buiten koken is het heerlijkste wat er is, lekker koken in de frisse lucht terwijl binnen de tafel wordt gedekt. Belangrijk is dat je goede warmhoud platen hebt en een goede planning maakt van wat je als eerste gaat bereiden. Groentes kunnen langer warm worden gehouden en zullen minder snel taai worden dan vis of vlees. Hieronder een aantal recepten die je met een goede voorbereiding perfect kunt bereiden.

Groentes bereiden met je buitenkeuken

Groente van het grillrooster is lekker voor erbij, maar je kunt er ook je volledige barbecuemaaltijd mee vullen. Snijd bijvoorbeeld aubergine en courgette in de lengte in plakken en leg ze op de grill. Ook gepofte aardappelen en maiskolven zijn lekker om op de buitenkeuken te bereiden. Groene asperges grillen in de Big Green egg zijn ook een perfecte starter met een kaassausje en tomaatjes lenen zich ook uitstekend om op de barbecue te grillen. Gebruik wel een grilltopper, dit is een rooster zodat je groentes er niet doorheen vallen.

Bereiden van vlees

Vlees bereiden in de Big Green egg of kamado is vaak lekkerder dan op een gewone barbecue. Dit komt doordat de hitte beter wordt gecirculeerd en wordt vastgehouden door de keramiek. Keramiek zorgt er voor dat de kern van het vlees enorm heet wordt en gelijkmatig wordt verdeeld waardoor je al binnen enkele minuten een heerlijk stukje vlees hebt. De soorten vlees die perfect te bereiden zijn:

Insmeren

Bestrijk het vlees dun in met olijfolie, dit zorgt er voor dat het niet aan het rooster plakt. Een goede tip is om de spiesen van metaal te houden. rekening mee dat houten satéprikkers snel verbranden. Een andere tip is om de houten spiesen eerst 30 minuten in water laat weken, zo zuigen ze het water op en verbranden ze minder snel.

Hamburgers zijn in zo’n 4-5  minuten gaar. Een lekkere duitse braadworst is na 10-11 minuten klaar. Ook kipdrumsticks zijn echt een genot om te grillen. In ongeveer 20 minuten zijn ze gaar. Gemarineerd vlees kan ook perfect in de kamado.